top of page
Post: Blog2 Post
BFI Lýsing - Storm lítil (470 x 140 px).png
BFI Lýsing - Storm lítil (470 x 140 px) (1).png

SØFART | Hanstholm mister nordatlantisk forbindelse: Rute til Færøerne lukker

For lille tilgang af gods var årsag til lukning af containerrute til Torshavn. "Det gik ikke, som vi havde regnet med. Ruten fik ikke det forventede godsvolumen." Sådan beskriver adm. direktør Bogi P. Nielsen, Faroe Ship i Torshavn, årsagen til, at godsruten mellem Hanstholm og Torshavn er indstillet.

(Mynd 📸 Søfart / Jens Fogh-Anderen. Faroe Ship container) Af Nicolai Østergaard 27. januar 2022


Faroe Ship er det færøske datterselskab af islandske Eimskip, som i april sidste år åbnede ruten.


- Tanken var, at ruten mellem Hanstholm og Torshavn skulle være et nyt transporttilbud. De to havne ligger med den korteste afstand, siger Bogi P. Nielsen.

Ruten blev betjent af containerskibet 'Vantage' med et ugentligt anløb lørdag.


- Eimskip har i forvejen en rute mellem Torshavn og Aarhus, men Hanstholm-forbindelsen skulle være en ekstra mulighed, siger Bogi P. Nielsen.


Ud over den manglende udvikling i godsvolumen har ”Vantage” i perioder med dårligt vejr haft svært ved at holde sin sejlplan, men Bogi P. Nielsen understreger, at det ikke har været den væsentligste årsag til beslutningen om at indstille sejladsen. Det har været en mindre godsmængde end forventet, der gjorde det svært at opretholde en rentabel sejlads.


Til gengæld har samarbejdet med Hanstholm Havn fungeret upåklageligt. Det samme har samarbejdet med auktionen og håndteringen af skib og gods.


- Vores beslutning har intet at gøre hverken med havnen eller den service, vi har fået i Hanstholm. Tværtimod. Det har fungeret supergodt, siger Bogi P. Nielsen.

Han ved ikke, om sejladsen genoptages.


- Lige nu ser det ikke sådan ud, men man skal aldrig sige aldrig, siger direktøren.

Bogi P. Nielsen fortalte ved ruteåbningen tilbage i april, at den nye rute kunne gavne Eimskips nuværende rute fra Aarhus:


- Den kan være et alternativ for gods til Færøerne, som ikke kan nå vores fredagsafgang fra Aarhus. Det kan så sendes via Hanstholm, når vi returnerer til Torshavn lørdag morgen.


- Og vi ser på mulighederne for at transportere fisk fra Scrabster via Torshavn til Hanstholm, siger Bogi P. Nielsen , som er indstillet på, at den nye rute skal bygges gradvis op. Jeg er spændt, tålmodig, men også realistisk. Vi forventer en stille start og så vil tingene udvikle sig, sagde han.

 

Trýst á knøttin og melda teg til okkara tíðindabræv


Logo
Logo
Logo


Kelda: Søfart

Fylg Facebook #'s:

Fylg LinkedIn #'s:

0 comments

Comments


  LES GREIN

BFI Lýsing - Storm lítil (470 x 140 px).png
BFI Lýsing - Storm lítil (470 x 140 px) (1).png
bottom of page